YES! Kabeljauw, come to mama!

Sinds enkele dagen zit ik ein-de-lijk in fase 2A. Ik kan echt niet beschrijven hoe fantastisch dat is. En ik ben ook zo trots op mezelf: een kleine vier weken is mijn dieet aan de gang en ik ben echt goed bezig. En nu word ik eindelijk beloond… Met vis! Ik ben zo gelukkig, niet normaal. Nico heeft nu zelf ook beslist om een ketosedieet te gaan volgen, en hij had al een lekker gerechtje uitgekozen om te maken voor ons 5 jaar samen binnenkort. En ik maar hopen dat ik zou kunnen mee-eten… Hij had courgettespaghetti met scampi en een tomatensausje in zijn hoofd… En jawel hoor: dankzij fase 2A zal ik van zijn kookkunsten kunnen genieten! Nu ja, hoop ik toch. Want een gerechtje als dit heeft hij nog nooit eerder gemaakt. Eerst even de proeftest afwachten, haha.

Het verrast je vast niet dat ik al een paar dagen met een fantastisch humeur rondloop. En dat heeft niet alleen met mijn gewichtsverlies te maken (-5,8kg!) maar ook met goed nieuws over onze bruiloft. Ik ben nog eens langsgeweest op de locatie van ons feest, en de wedding vibes beginnen echt te kriebelen nu! Nico en ik hebben het ook goed gezien: we geven ons feest in het Dennenhof in Brasschaat, en dat is meteen ook een hotel. Heel erg gemakkelijk om na al het dansen en eten te crashen in onze honeymoon suite, dus! Nu alleen nog de laatste hand leggen aan de decoratie. Ik ben nog steeds op zoek naar blauwe zwaailichtjes, omdat het me erg leuk lijkt om ons politiethema door te trekken in de decoratie. En daar komen ongetwijfeld fijne foto’s van! Ik ben eigenlijk echt wel blij met ons thema, er vallen zo veel leuke dingen mee te doen. Zei ik al dat we voor een photobooth gaan zorgen waarin je foto’s kan nemen in de vorm van een mugshot? Héél benieuwd naar de reacties van onze vrienden… Alleen zien dat ik ook de bloemen niet vergeet. Op de duur zou ik zo hard opgaan in de extraatjes… 🙂 Zolang ook de bloemen maar bij de haarkleur van mijn (schoon)moeder passen zit ik wel safe, denk ik.

Binnen een paar dagen gaan we ook nog eens langs bij onze huwelijksambtenaar. Wij trouwen in Nederland, waar je een pak romantischer voor de gemeente kan trouwen: daarom wil die man een paar keer met ons afspreken om een persoonlijke dienst in elkaar te steken. De gedachte alleen al doet me zweven: binnen een kleine twee maanden sta ik daar op van geluk met Nico! En wordt het allemaal eindelijk officieel…

Je hoort het… Alleen maar goed nieuws van mijn kant. Ik ben zo blij met de voorbereidingen van de trouw (die nu echt vrij probleemloos verlopen) en met de fase van het dieet waar ik nu inzit. Het werd me op de duur wel zwaar, alleen maar Pronokalproducten, omdat ik echt wel naar een ‘normale’ maaltijd begon te snakken. Heel blij dus dat de dokter groen licht heeft gegeven, en het ook volledig begreep dat ik zo hard verlangde naar ander voedsel. Ik schaamde me totaal niet om dat aan hem te vertellen – het vertrouwen zit goed, en da’s ook belangrijk om vol te houden, denk ik. O, en nog een pluspunt – nu ik één echte maaltijd per dag mag eten, kan ik smullen van de receptjes van Roger van Damme op Club PronoKal! Mmmm… Misschien iets waar ik Nico eens mee kan verrassen (als zijn courgettespaghetti gerechtje lekker was, uiteraard).