Kip… Kabeljauw… Scampi…

Woorden die ik vroeger zo licht in de mond nam, maar die nu zooo zalig zijn om uit te spreken. Het leven in fase 2A is fijn. En die courgetti met scampi die Nico ging maken voor ons vijf jaar samen? Schot in de roos. Echt waar. Ik ervaar zelf ook hoeveel ik nu geniet van de smaak van mijn eten. En ondertussen blijf ik ook afvallen: zeven kilo ben ik sinds de start van mijn dieet al kwijt. Zeven kilo! Het zal je vast niet verbazen dat ik ook al wat calorieën verbrand heb met shoppen voor nieuwe outfits 🙂

Het enige waar ik nu echt naar uitkijk, is niet meer de lastige klant moeten zijn op restaurant. A la carte bestellen is moeilijk als er met zo weinig mogelijk vetstof en saus gekookt moet worden. Het is rekenen op de goodwill van de kok in de keuken… Maar meestal krijg ik die wel mee in mijn verhaal. En hoe je het ook draait of keert, een gerecht smaakt altijd duizend keer beter op restaurant dan thuis.

Met de warme temperaturen van vorige week was het natuurlijk ook perfect ‘barbecue weer’. Heel blij dat ik al kon genieten van een paar stukjes vlees (zelfs een biefstukje, mmm) maar die aardappelsalade hé… Wat is een barbecue zonder aardappelsla? Niets! NIETS! Of toch weinig. Maar bon. Biefstuk, Britt. Het biefstuk heeft gesmaakt!

Ik heb wel gemerkt dat ik de laatste tijd minder in ketose zit dan anders. Ik heb jullie dat al wel eens uitgelegd, hé? Zolang je in ketose bent, haalt je lichaam al je energie uit vet, waardoor je gemakkelijk je vetreserves kan afbranden. Maar mijn ketose-levels zijn op dit moment niet meer zo hoog… En ik mag pas in een latere fase uit ketose gaan. Niet goed dus! Meteen even naar de PronoKal diëtiste gebeld, en zij zoekt nu alles voor me uit zodat we samen een oplossing kunnen vinden. Blij dat ik er niet alleen voor sta als het eventjes moeilijker gaat…

De gasten op onze trouw zullen er alleszins ook niet alleen voor staan. Gisteren ben ik de hele dag bezig geweest aan hun bedankjes… En dat bedankje is een EHBK-pakket: een Eerste Hulp Bij Kater-pakket, haha. Zei ik al dat Nico en ik willen wegblijven van saaie, klassieke toestanden? 🙂 In de ‘hangover kit’ steken we pijnstillers, kauwgom, wet wipes, water… Alles wat je nodig hebt om te recupereren van een stevig nachtje. Want dat is absoluut ons plan: een dik feestje geven waar iedereen danst en de drank rijkelijk vloeit! Onze missie is pas geslaagd als veel gasten ook effectief hun kit gaan nodig hebben :).

Ook niet onbelangrijk: Nico en ik hebben gisteren beslist dat de Connemara een absolute no-go is. De dj heeft hierbij ook het bevel gekregen om dit nummer NIET te draaien. Geen rondvliegende servetten op ons feest. Nope.