Ik zit met de handen in het haar

Letterlijk. Steek ik het op, of laat ik het los vallen op mijn schouders? Maak ik het bovenaan wat vast zodat nog altijd krullen langs mijn gezicht vallen, of ga ik voor een strakke chignon of dot? De voorbije dagen heb ik op Pinterest niets anders gedaan dan trouwkapsels opgezocht. Maar al die vrouwen hebben voller, dikker haar dan ik, natuurlijk… Dan denk ik “amai, ja, dit is het!” en probeer ik het zelf even snel voor de spiegel en lijkt het alsof een vogel zijn nestje heeft gebouwd op mijn kruin. Op mijn trouwdag zelf laat ik alles natuurlijk over aan een professionele kapper, maar ik kan toch moeilijk zeggen “doe maar wat”? Dringend tijd dat ik hét kapsel vind dat geknipt (ha!) is voor mij.

Make-up is natuurlijk iets gemakkelijker: mijn trouwkleed is wit met kanten accenten. De perfecte combinatie van stijlvol en cheeky: een beetje zoals mijn karakter dus! Het liefst van al zie ik die combo terugkomen in de schmink op mijn gezicht. Ik heb er wel al over nagedacht om toch een speelvol ‘blauw’ accent rond mijn ogen te hebben (misschien telt dat dan wel als mijn ‘something blue’), om helemaal in politiethema te zijn. Maar… blauwe make-up? Daar moet ik nog even op Pinteresten, denk ik.

Jullie willen ongetwijfeld ook een update over mijn dieet. Wel… Ik denk dat ik eindelijk ondervonden heb wat écht het moeilijkst is aan een PronoKaldieet. De sociale gelegenheden! Etentjes, barbecues, afterworks, avondjes uit… Iedereen geniet van de lekkerste dingen, terwijl jij daar zit met vis en broccoli. Niets tegen vis en broccoli, maar die kabeljauw wint niet tegen pizza. Pizza wint altijd. Voorlopig heb ik nog niet één keer gezondigd met echt ‘vettige’ dingen, wat op zich al een prestatie is, maar het is moeilijk. Op die momenten voel je echt dat je met een dieet bezig bent. Maar het resultaat mag er wel zijn, natuurlijk: afgelopen week werkte ik een dag op locatie en kreeg ik meteen de opmerking dat ik er goed uitzag. Sommigen zeiden zelfs dat ze de blog volgen! Dat was leuk om te horen.. Ik had die dag ook wel een heel strak kleedje aan dat ik normaal in de kast zou laten hangen, maar tegenwoordig kan mijn buik het wel hebben. Zelfs mijn lovehandles protesteren niet meer tegen de aansluitende stof. En de ceintuur die ik vroeger rond mijn taille droeg? Die gebruik ik nu als broeksriem. Oh jawel. 9 kilo minder, dat doet wat met je lijf!