Come to mama, la bella Italia!

Amai, nu ik zo mijn blogpost van vorige week herlees, zat ik toen toch eventjes diep! Laat het dus duidelijk zijn: diëten is niet voor doetjes :). En toch: niets loont zo hard als op de weegschaal gaan staan en daar al 10 kilo minder lezen dan voor je dieet. Dat is zo motiverend, echt. Ik begin nu stilletjes aan te beseffen dat deze uitdaging meer doet dan mij een slankere lijn geven: het geeft me ook zoveel doorzettingsvermogen en karakter.

Ik weet nu al dat ik in de toekomst, als ik op mijn streefgewicht zit en rustig het dieet kan gaan afbouwen, veel bewuster met eten en drinken zal omgaan dan vroeger. En ‘nee’ zeggen tegen de verleiding? Dat is ondertussen echt peanuts. Zelfs als Nico de lekkerste dingen klaarmaakt in onze keuken (die ik voorlopig nog niet mag eten), zoals groentenlasagne, kan ik me ervan weerhouden om een hapje te vragen. Behalve die ene keer dat ik een schelletje gandaham naar binnen heb gespeeld. Dat ging even niet volgens plan! Maar gelukkig had het geen ‘zware’ gevolgen :).

Deze week gaat het dus echt een pak beter met me. Ik zit weer on track op vlak van eten, wat sowieso goed nieuws is! En elke morgen tel ik hoeveel nachtjes het nog slapen is voor mijn mama mijn trouwjurk dichtritst en ik mijn eigen transformatie in de spiegel kan zien. Zeg, weten jullie waar ik nu eens nog niets over heb verteld? Mijn huwelijksreis! Ik kon het zelf niet goed geloven, maar in geen enkele blog heb ik al gestoeft over mijn honeymoon. Echt straf! Maar hier komt-ie dan: Nico en ik gaan op huwelijksreis naar… Sorrento! Dat is een Italiaans stadje aan de kust, niet ver van Napels. Daar hebben we een pittoresk, afgelegen huisje gevonden met een groot zwembad en een ongelooflijk uitzicht over de zee.

“Nico en ik gaan op huwelijksreis naar… Sorrento! Dat is een Italiaans stadje aan de kust, niet ver van Napels.”

Ik zie ons daar al zitten, in het zwembad, met een glas champagne en de prachtige zonsondergang… Aan het zwembad ligt ook een tuin vol citroenbomen en rozemarijn. Ik kan het echt niet beschrijven hoe mooi het daar is. Daarvoor moet je eigenlijk meekomen, maar als het niet geeft, laten we je lekker thuis :). Onze huwelijksreis wordt echt de kers op de taart. Na drie maanden diëten en voorbereiden even heerlijk ontspannen in de zon, zonder zorgen, zonder stress, en als man en vrouw. Pfff, ik wou dat ik er al was :). Nog twee weken, jongens. TWEE weken! Hoe snel is de tijd gegaan?!

Het is de bedoeling dat ik tijdens mijn huwelijksreis comfortabel in fase drie zit: dat houdt in dat ik geen Pronokal-zakjes meer eet elke dag, maar zelf mijn eigen maaltijden klaarmaak volgens de Pronokal-regels. Dat gaat wel wat meer voorbereiding vergen dan nu, maar er zijn meer dan lekkere receptjes genoeg te vinden op de website. Ik heb me er al eens op verlekkerd, en binnenkort kan ik ze dus ook zelf maken! Na fase drie is er nog fase vier, vijf, zes… Helemaal tot aan acht. De achtste fase is de ‘behoudfase’: dan val je niet meer af, maar blijf je gewoon op gewicht. Daar ben ik nu nog niet, maar als ik blijf doorgaan zoals nu, lukt me dat in no time.

Maar eerst? TROUWEN!