Trouwen met volle goesting én met een volle blaas

Minstens één keer per uur. Dat is hoeveel ik naar het toilet moet sinds het PronoKal-dieet. Van blaastraining gesproken! Nee, het punt dat ik hier eigenlijk wil maken, is dat een van de belangrijkste pijlers van het dieet water drinken is, minstens twee liter per dag. In het begin had ik het daar erg moeilijk mee, maar tegenwoordig zit ik al vlot aan een liter voor 12 uur ‘s middags. En dat is goed, natuurlijk, want water zorgt voor een gezondere huid en minder gifstoffen in het lichaam. Ook niet onbelangrijk: water stilt de honger! Al heb ik daar tegenwoordig geen problemen meer mee: mijn hongergevoel is volledig verdwenen sinds ik opnieuw goed in ketose zit. In ieder geval: lang leve water… en lang leve toiletbezoekjes ☺

Zo zat ik vorige week een beetje te schuifelen op mijn stoel om mezelf af te leiden van mijn volle blaas. Samen met Nico was ik op bezoek bij onze trouwambtenaar in Hoogerheide, Nederland. Aangezien de ceremonie nu wel heel dichtbij komt, wou hij nog eens met ons samenzitten om te kijken of hij ons liefdesverhaal goed begrijpt en het dus goed kan vertellen tijdens onze dienst. Ik fris even jullie geheugen op: in Nederland krijg je geen snelle ceremonie voor de gemeente van een kwartier, maar een persoonlijke dienst van een uur. Die gaat zelfs door in de kapel vlak naast de gemeente. Mega romantisch!

Maar dus: daar zat ik dan, met een volle blaas, te luisteren naar Nico, die nog eens het verhaal deed van onze kennismaking. En de trouwambtenaar die vragen stelde over onze verloving. Het enige waar ik aan kon denken, was een toilet, en ik durfde niet midden in het gesprek opstaan… Maar goed, een halfuur later was verlossing dan toch nabij ☺.

Nog een hoogtepuntje van vorige week: onze ringen! Die hebben we natuurlijk al een tijd geleden uitgekozen, maar deze zijn nu ook gepersonaliseerd met onze namen en onze trouwdatum. We moesten ze bij de juwelier ook nog een laatste keer passen, en wonder boven wonder zijn mijn vingers niet ‘afgevallen’! 🙂 Het voelde natuurlijk heel goed om die ring al om mijn vinger te hebben… Dat was een heel realistische fast-forward!

Wat is er afgelopen week nog allemaal gebeurd… Oh ja, ik ben gaan lunchen met een nieuwe vriendin! We hebben elkaar leren kennen op de website van PronoKal op het forum van de PronoKal Club. We zitten allebei in fase 2B (twee normale maaltijden per dag) dus een terrasje doen met een lichte maaltijd gaat al iets gemakkelijker. Zo zie je maar – de kilo’s geraak ik kwijt en mijn vriendenkring dikt aan. Win-win!

Hoeveel kilo’s ondertussen, hoor ik je denken? 10,5! Dat lijkt niet zo veel in vergelijking met vorige week (10 kilo), maar ik verlies nu op een veel rustiger tempo mijn laatste kilo’s om mijn lichaam rustig aan verder te laten wennen aan mijn nieuwe levensstijl. And my body is loving it. Ook dat lentezonnetje van de voorbije dagen doet enorm deugd! Maar dat zorgt er dan weer voor dat ik meer dorst heb… en meer ga drinken. Als je me nu wil excuseren – ik moet naar het toilet.