Veni, vidi, vici

11 kilo. Een mooi getal om op af te kloppen, niet? Volgende week omstreeks deze tijd sta ik hand in hand met mijn verloofde voor een altaar en zeg ik de belangrijkste “ja” van mijn leven. En dan is Nico niet meer mijn verloofde, maar mijn man. Mijn mán. Mijn echtgenoot. En ik begon net te wennen aan verloofde. 🙂

11 kilo, dus. Op drie maanden. Eén kilo meer dan ik mezelf als streefdoel had opgesteld. Je kan dus wel zeggen dat ik heel, héél tevreden ben. Die kleedjes waar ik vijf jaar geleden gemakkelijk in paste, maar het laatste jaar niet eens meer over mijn heupen kreeg? Die zitten opnieuw als gegoten. Die broeken waarvoor ik mezelf spartelend op een bed liet vallen om de knop dicht te krijgen? Passé composé. Maar het kledingstuk dat me nu het beste gevoel geeft van allemaal, is mijn trouwjurk. Hoog tijd dat jullie die eens te zien kregen… Dus zijn hier eindelijk enkele foto’s van mijn pasbeurt bij Senfina Bruidsmode!


Trouwen, dat doe je maar één keer. Dat zei ik in de allereerste post op mijn blog. Ik vertelde jullie toen dat ik er drop dead gorgeous wou uitzien in mijn trouwjurk. Als ik mezelf zo zie in deze foto’s, dan denk ik: missie geslaagd. Ik voel me zoveel beter, zoveel gezonder, en zoveel gelukkiger. Mijn zelfvertrouwen is nog nooit zo groot geweest. Ik ben van alle chips en alle koekjes kunnen afblijven, met dit als resultaat.

Ik heb natuurlijk nog steeds enkele fases te gaan: nu de belangrijkste kilo’s eraf zijn, moet ik mijn lichaam opnieuw laten wennen aan ‘normale’ voeding en aan de producten die ik twaalf weken lang heb geband uit mijn leven. Dat zal nog wel wat tijd in beslag nemen, maar op die manier blijven de kilo’s ook weg, omdat ik rustig bouw aan een gezonde levensstijl zonder PronoKal. Ik ben er 100% zeker van dat ik alles uiteindelijk tot een goed einde zal brengen. En als ik het toch nog even moeilijk heb, dan trek ik wel even aan de mouw van een PronoKal-diëtist. 🙂

Volgende week omstreeks deze tijd ga ik wel even niet denken aan mijn dieet. Het enige wat op mijn grote dag telt, is het geluk van Nico en ik. Toen ik dit vertelde aan de dokter, moest hij even lachen, maar dan gaf hij toch zijn goedkeuring. 🙂 Na al dat harde werk verdien ik een snipperdag. Al ben ik wel van plan om een groot deel van de calorieën er gewoon af te dansen met al mijn vrienden en familie!

Wat deze blog betreft… Vlak na onze trouw vertrekken Nico en ik op huwelijksreis en starten we ons leven als ‘man en vrouw’. Ik weet dus niet of je hier nog iets van mij zal zien verschijnen. Maar weet dit: deze blog heeft me enorm geholpen om dit vol te houden. Zo werd ik elke week verplicht om over mijn vooruitgang te vertellen, waardoor ik mezelf ook verplichtte om ook effectief vooruitgang te boeken. 🙂 Dankjewel dus, allemaal, om samen met mij deze gekke uitdaging te volgen!

Britt 2.0 is helemaal klaar om de wereld over te nemen, samen met haar ventje aan haar zijde. Bring it on!